Recensie: Een alledaags verhaal over allesomvattende liefde, Jessica Thompson

Een alledaags verhaal over allesomvattende liefdeDit liefdesverhaal begint zoals er elke dag, overal ter wereld liefdesverhalen beginnen. Een jongen en meisje ontmoeten elkaar (in de metro, in dit geval) en het meisje valt als een blok voor de jongen in kwestie. En andersom. Tot zover gaat alles goed. Maar dan ontmoeten Sienna en Nick elkaar in een onverwachte locatie: op de werkvloer! Dat wordt dus geen vlammende liefde, want een relatie op de werkvloer… dat kán niet. In plaats daarvan worden ze beste vrienden. Sienna is jong, mooi en kwetsbaar. Ze voelt zich verantwoordelijk voor de hele wereld en houdt haar geheimen angstvallig verborgen. Nick is grappig, sterk en is er altijd voor Sienna als ze hem nodig heeft. Samen zijn ze perfect. Zonder elkaar zijn ze nergens. Als je beste vriend zo ontzettend belangrijk voor je is, hoe breng je jezelf er dan toe om te vertellen wat je eigenlijk voor hem voelt?

Maar er is nog veel meer dat gebeurt. Zo komt er een supersexy stagiaire op de redactie werken, die haar oogje op Nick heeft laten vallen, en heeft Sienna een heel bijzondere relatie met haar vader… en dan is er nog Dansende Pete, de zwerver die zijn stekje heeft gevonden op de parkeerplaats van de uitgeverij. Genoeg elementen voor ontzettend grappige, leuke en ontroerende gebeurtenissen, die elkaar dan ook in rap tempo opvolgen. De humor is een beetje a la Bridget Jones, maar dan ook voor mannen. Soms zelfs iets te rap, en wordt er een sprong gemaakt in de tijd zonder jou als lezer daar concreet van op de hoogte te stellen.

Leuk detail is dat Jessica eigenlijk net als Sienna is: jong, grappig en journalist. Zou het boek niet een heel klein beetje uit het eigen leven zijn geschreven? Misschien deels. Het verhaal wordt namelijk vanuit zowel Nicks kant als Sienna’s kan geschreven. In het ene hoofdstuk lees je als Sienna, het andere als Nick. Daardoor is het voor jongens trouwens ook prima te lezen! Ontzettend leuk om te zien wat beide personen denken, en hoe ze op elkaar reageren. Zo kom je soms ook te weten dat wat je denkt helemaal niet de waarheid hoeft de zijn. En hoe je daar achterkomt? Gewoon vragen. Leef het leven, leef de liefde!

Een alledaags verhaal over allesomvattende liefde, Jessica Thompson
Unieboek het Spectrum, februari 2012, 408 pagina’s, paperback.
Prijs: 18,99 euro. ISBN: 9789000305834

Dit boek is te koop bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:
BOL.com | AKO.nl | Bruna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.